„Манчестър юнайтед" премине през много тежък мач като гост на "Лестър", но успя да се върне на победния път. "Червените дяволи" спечелиха с 1:0 след ранен гол на Маркъс Рашфорд и записаха девета победа в десет мача под ръководството на Оле Гунар Солскяр.

"Лестър" изигра много силно второ полувреме, в което притисна съперника дълбоко в половината му. Домакините създадоха доста възможности за гол, но не успяха да се възползва. Давид де Хеа също имаше основна заслуга за успеха на гостите, след като изигра поредния си силен мач и направи шест спасявания.

"Юнайтед" записа 14-ата си победа в шампионата, като събра 48 точки и се изкачи на пето място преди двубоя между "Манчестър сити" и "Арсенал". Тимът на Солскяр поведе с една точка пред "артилеристите" и се доближи на две от "Челси".

"Лестър" е 11-и с 32 точки след 11-ото си поражение в 25 мача.

Мачът на стадион "Кинг пауър" започна отлично за "Юнайтед". Домакините сбъркаха при разиграването на топката, а Пол Погба пусна страхотен извеждащ пас над защитата за Рашфорд. Английският национал овладя добре и с мощен шут преодоля Каспер Шмайхел.

Рашфорд се разписа в стотния си мач с екипа на "червените дяволи". На 22 години и 95 дни той стана вторият най-млад играч в историята на клуба, достигнал трицифрен брой срещи. Рекордът се държи от Райън Гигс, който изигра стотния си мач за "Юнайтед" на 22 години и 74 дни.

Дневник