Отборът на „Роко“ записа две победи и две загуби в първия турнир от втория етап на първенството по тенис на маса в северната А група, като задържа втората си позиция, на която завърши след есенния полусезон. Надпреварата се проведе в шуменската зала „Юнак“.

„Роко“ бе в състав: Росен Рачев, Атанас Росенов, Нурдин Сепарбаев, Георги Домусчиев и Младен Изевков. Шуменци отстъпиха с 1:4 на „Етър“ Велико Търново. Отборът от Търново е без загуба до момента и е почти сигурен победител в групата. Със същия резултат „Роко“ загуби и от „Тетрон“ Плевен. Шуменци надиграха с по 4:2 над „Мадлен“ София и „Академик"“ Свищов. След тези резултати шуменци запазиха втората си позиция, като са с две победи повече от „Комета“ Луковит. Окончателното класиране в групата ще стане ясно на 30 март в Русе, когато е последния турнир в групата.

Неслучайно за началото на пролетния полусезон в северната А група за домакин на турнира бе избрана шуменската зала „Юнак“. Тя вече е една от най-добрите за тенис на маса в северна България.

Благодарение на община Шумен залата е газифицирана. Освен това в нея има и четири изцяло нови маси за игра, както и робот от най-ново поколение за тренировки по тенис на маса. Новите придобивки са дарение от председателя на Надзорния съвет на „Алкомет“ АД Фикрет Индже. Любителите на тениса на маса и състезателите на „Роко“ изказват своите благодарности за създадените им комфортни услови за игра.

ШУМ.БГ