„Барселона" и "Реал" (Мадрид) завършиха при 1:1 първия мач от полуфиналите в Купата на краля.

Белите поведоха рано с гола на Лукас Васкес, а след почивката Малкълм изравни. Публиката на "Камп ноу" трябваше да чака малко повече от час, за да види Лионел Меси в игра. Аржентинецът беше оставен извън стартовия състав заради травма. Неговата магия обаче не сработи и каталунците не можаха да спечелят.

Реваншът е на 27 февруари на "Сантяго Бернабеу".

Мачът беляза втората най-висока посещаемост на "Камп ноу" през сезона. На стадиона дойдоха 92 008 души, като това е с малко повече от 1000 души по-малко от най-посетения двубой дотук. През есента 93 265 зрители гледаха "класико", но за първенство. В останалите срещи "Барселона" записа притеснително ниска посещаемост.

"Реал" започна силно и още в шестата минута поведе. Тогава след центриране от ляво топката попадна в Карим Бензема, който подаде към Васкес и испанецът отблизо вкара.

Последваха минути, в които имаше атаки към двете врати. Винисиус беше много активен за "Реал" и показа качествата си, но няколко пъти взе грешни решения на върха на атаката, което попречи на мадридчани да вкарат.

"Барселона", който спечели купата в последните четири сезона, изпусна да изравни в 32-ата минута, когато Иван Ракитич стреля с глава след фаул, но улучи греда. Последва контраатака и "Реал" остана близо до втори гол. Секунди по-късно Луис Суарес получи от Малкълм и стреля, а Кейлор Навас спаси след отлична реакция.

След почивката "Барселона" се постара да направи обрат, а от трибуните започнаха скандирания, приветстващи излезлия да загрява Меси. В 57-ата минута домакините направиха хубава атака, при която Суарес улучи греда, а топката попадна в Малкълм, който стреля и изравни.

Малко по-късно в игра се появиха Меси и Гарет Бейл. Влизането на аржентинеца донесе импулс за "Барселона", но той беше кратък и не донесе успех. Бейл имаше възможност да даде преднина на "Реал" в края, но се забави и спечели само ъглов удар.

Дневник