За Световния ден на водата - 22 март шуменската екоинспекция и Басейнова дирекция „Черноморски район“ обявиха ученически конкурс за изработване на макет на естествен воден обект и електронна картичка с послание. 

Темата на конкурса е „Никой не оставя зад себе си“ и има за цел да стимулира учениците да опазват природата и водата, съобщиха организаторите.

От 15 февруари до 15 март ученици от 1 до 4 клас могат да участват с изработени от тях макети, както индивидуално, така и в групи до 5 деца.  Макетите трябва да са изработени от естествени, рециклируеми  или отпадъчни материали без ограничение за инструментите и техниката за изработването им. Критерии за оценяването ще са за естетическо и художествено оформяне, и оригиналност на предметите.

В конкурса с индивидуално изработени електронни картички могат да участват ученици от 5 до 9 клас. Критериите за оценка на творбите ще са изразената позиция, оригиналност и творчески подход към темата, текстово послание и практическа приложимост. Авторите на проектите са свободни в избора на техника.

Всяка конкурсна работа трябва да има съдържа име на автора, възраст, учебно заведение, адрес за контакти, телефон и име на класния ръководител. Оценяването на проектите в двете категории ще се извърши от комисия на РИОСВ-Шумен и БДЧР.       

Всички конкурсни творби трябва да бъдат изпратени до 15 март 2019 г.:
*електронни картички -  на ел. поща на РИОСВ - Шумен riosvshn_pr@abv.bg или БДЧР bdvarna@bsbd.org, а макетите - на адреси за РИОСВ-Шумен (гр. Шумен, ул. „Съединение“ №71, ет. 3) или за БДЧР (гр. Варна, ул. „Ал. Дякович“ №33).
      

Класирането ще бъде оповестено на 20 март 2019 г. на страниците на РИОСВ-Шумен и БДЧР. Всички участници в конкурса ще получат грамоти, а за отличените първи три места ще има специални предметни награди.

Наградите и грамотите ще бъдат изпратени по пощата на посочените от участниците адреси. Представените в ученическия конкурс творби ще бъдат  използвани при подготовката на информационно-образователни материали на РИОСВ и БДЧР.

Организаторите допълват, че повече информация за конкурса може да се намери на адрес http://www.worldwaterday.org.

ШУМ.БГ