Мениджърът на "Манчестър сити" Пеп Гуардиола обясни, че отборът му е научил много ценни уроци в битката за титлата през настоящия сезон във Висшата лига. "Гражданите" победиха "Евертън" с 2:0 като гост и се завърнаха на върха за пръв път от средата на декември.

"Сити" е с равни точки с "Ливърпул" и мач повече, но има по-добри показатели в директните срещи и седем отбелязани гола повече.

"Преди месец разликата можеше да е 10 точки, само преди седмица бяхме на седем зад "Ливърпул", а сега излизаме на първо място. Това е най-добрият съвет, който мога да дам на моите играчи, футболът ме научи точно на това – никога да не се предаваш. Научихме този ценен урок и това е важно", каза Гуардиола след срещата с "карамелите".

"Всичко в живота се променя много бързо и футболистите трябва да го знаят."

Според Гуардиола победата над "Евертън" не променя ситуацията драстично, защото "Ливърпул" тепърва ще играе двубоя, който има в аванс. Той е на 24 февруари в дербито с "Манчестър юнайтед" на "Олд Трафорд".

"Ние сме силни психически, това е отбор от шампиони и те го показват в последните мачове. Доволен съм от поведението на футболистите ми, защото те играха зряло", добави още мениджърът на "гражданите".

Дневник