Ръсел Уестбрук влезе в историята на НБА, подобрявайки 51-годишен рекорд на легендарния Уилт Чембърлейн. Гардът на "Оклахома сити тъндър" завърши с "трипъл-дабъл" при победата над "Портланд трейлблейзърс" 120:111. Това е десети пореден мач за Уестбрук с "трипъл-дабъл", с което той изпревари Чембърлейн, регистрирал девет срещи през 1968 г.

Лидерът на "гръмотевиците" вкара 21 точки, овладя 14 борби и даде 11 асистенции.

Серията му започна на 22 януари и в нея той има средно 19.7 точки, 13.2 борби и 13.8 асистенции. Дотук средно през сезона Уестбрук има двуцифрени показатели за точки, борби и асистенции, като може да завърши средно с "трипъл-дабъл" на мач в трети пореден сезон.

В кариерата си Уестбрук има 127 "трипъл-дабъла" и е трети във вечната ранглиста на НБА. Пред него са единствено Оскар Робъртсън със 181 и Меджик Джонсън със 138.

Двубоят се превърна в исторически и по друг показател, след като Пол Джордж също реализира "трипъл-дабъл". Крилото завърши с 47 точки, 12 борби и десет асистенции, като по този начин за пръв път в историята на НБА двама съотборници правят "трипъл-дабъл" в един мач с поне 20 точки.

За девети път двама играчи от един тим завършват с двуцифрени показатели в три категории и общо за втори този сезон. През декември това направиха Леброн Джеймс и Лонзо Бол от "Лос Анджелис лейкърс".

Дневник