Умението да прави големи и скоростни серии е една от причините Рони О'Съливан да бъде смятан за най-гениалния играч в историята на снукъра. 43-годишният англичанин държи изумителни рекорди, като този за най-бърз максимум от 147 точки - 5 минути и 20 секунди.

Когато Ракетата е във вихъра си, за съдиите става много трудно да връщат обратно на масата отбелязаните цветни топки. Понякога дори невъзможно.

Днес петкратният световен шампион се изправи срещу 25-годишния си сънародник Сандерсъм Лам в двубой от първия кръг на Откритото първенство на Уелс.

Шампионът в турнира от 2004, 2005, 2014 и 2016 г. изостана с 1:2, но в четвъртата парти влезе в силна серия. Тя достигна до 95 точки след попадение по розовата и беше на път да се превърне в 922-ия сенчъри брейк в кариерата му.


О'Съливан обаче демонстративно отигра следващата червена още преди розовата да бъде извадена от съдията. Това доведе до фаул и край на серията.

Ракетата обаче не се забави дълго, преди да реализира 922-ата си серия от сто и повече точки. Той записа 116 поредни точки в петия фрейм, след което сложи точка на двубоя в шестата партия.

Във втория кръг на турнира О'Съливан ще играе с китаеца Юан Сиджун.

Дневник