Три дни преди първия мач на "Левски" за 2019 г., Георги Дерменджиев подписа своя договор с отбора и ще може да изведе сините срещу "Локомотив" (Пловдив). От клуба обявиха, че Дерменджиев е подписал своя договор за срок от две години и половина.

Дерменджиев пристигна на "Герена" на 21 януари, когато замени Славиша Стоянович. Словенецът беше освободен, а 64-годишният българин пое тима в движение на зимната подготовка в Кипър. Първоначално "Левски" обяви, че Дерменджиев подписва за срок от шест месеца с опция за продължаване още две.

Във вторник при представянето на новите попълнения Валери Божинов, Мартин Райнов и Живко Миланов, Дерменджиев разкри, че няма договор. Той добави, че контрактът му няма как да е за шест месеца.

"Когато се гради дългорсрочен проект няма как да има договор за шест месеца. Аз съм оптимист, че нещата ще завършат успешно. Скоро ще разберете истината", каза Дерменджиев преди два дни.

Новината за неговият договор идва ден, след като бизнесменът Васил Божков съобщи, че влиза в управлението на сините. "Групата компании, в които г-н Божков има участие, да се включат в необходимото оздравяване, управлението, финансирането и дългосрочното развитие на клуба", обявиха в сряда от "Нове холдинг".

По информация на "Дневник" във вторник и сряда са започнали поредица от плащания от страна на сините. Едни от тях са свързани със задължения на клуба, а други са дължимите заплати на футболистите.

Дерменджиев е третият треньор, който ще води "Левски" от началото на сезона. Италианецът Делио Роси започна сезона, след което на негово място дойде Славиша Стоянович. В кариерата си Дерменджиев има богат опит като помощник, а начело на "Лудогорец" стана шампион три пъти и класира отбора два пъти за групите на Шампионската лига.

Първият мач на Дерменджиев начело на "Левски" ще бъде в неделя от 17.30 ч. на стадион "Георги Аспарухов" срещу "Локомотив" (Пловдив).

Дневник