Оставил съм парламентарната група да ги решава тези въпроси. Аз съм се явявал на избори по всякакви кодекси и всякакви закони, каза днес пред журналисти в Мюнхен премиерът Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус". Коментарът му беше по повод спорните промени в Изборния кодекс. Омбудсманът Мая Манолова днес вече обяви, че ще даде тестовете на Конституционния съд.

Борисов е в Мюнхен за конференция на сигурността и там вече разговаря с премиера на Либия и главния преговарящ на ЕС по въпросите на Брекзит Мишел Барние.

"Нали това искате - да не им се бъркаме в работата. Аз си върша моята работа, парламентът си решава техните проблеми", обобщи премиерът.

По повод обвиненията на БСП, че управлението му се превръща в диктатура, Борисов коментира: "За диктатура точно те ли да говорят с Костинброд и това, което правиха? Тези хора мислят, че сме безпаметни всички като тях".

Борисов коментира и двата други актуални сюжета от тази седмица - отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и откриването на пари от Венецуалската петролна компания в българска банка.

Партньорските служби научиха от нас за случая "Гебрев", а не обратното, каза премиерът по първия случай. "През 2015 година, когато са работили по този криминален случай за разследване на опит за убийство, никой не е знаел нито за новичок, нито за руски агенти, нито за каквото и да било. Нито през тези години някой е говорил в България от самите потърпевши. Българските служби, българският главен прокурор същият ден, в който получих аз сигналите, отидоха и в британското посолство и информираха по надлежния начин всички партньорски служби. Те от нас са научили за това, а не обратното", подчерта Борисов.

Аз извиках американския посланик за парите от Венецуела

За парите от Венецуела той обяви, че към момента, когато те са превеждани, не е имало нищо незаконно. "В момента, в който идва сигнал – събота срещу неделя от американска страна, аз лично извиках американския посланик да го уведомя какво работят българските служби, до къде сме стигнали, тъй като има нота от департамента на Щатите - не те са дошли. Аз съм извикал посланиците, за да ги информирам, за да не се пишат идиотщини и глупости", каза още Бойко Борисов.

Дневник