ЦСКА не се възползва от грешната стъпка на "Лудогорец" не старта на пролетния дял в Първа лига, като не само че не стопи аванса на шампионите, но и загуби още една точка. Червените загубиха с 0:2 при гостуването си на "Черно море" след слаба игра. Двубоят беше първи за новия треньор на тима Любослав Пенев.

Срещу себе си ЦСКА срещна много амбициран тим, който впечатли с агресията си и борбата за всяка топка. Аристот Ндонгала в седмата и Радослав Василев в 62-ата минута бяха точни за домакините от Варна.

За 90 минути ЦСКА създаде само едно голово положение, пропиляно от Али Соу преди почивката. Червените бяха без голмайстора си от есента Мауридес, който дори не попадна в 18-те за двубоя.

Мачът донесе 10 жълти и един червен картон. На тежкия терен на "Тича" битката взе връх пред качествените изпълнения.

След 21 срещи "Лудогорец" води с 52 точки, а ЦСКА има седем по-малко. В неделя "Левски" може да се доближи на само една до червените, след като посреща "Локомотив" (Пловдив). Победата пък донесе 34-а точка на "Черно море" и варненци са шести на сам точка зад "Ботев" (Пловдив).

"Черно море" започна срещата много вдъхновено и пресираше червените близо до наказателното им поле. В играта на ЦСКА се забелязаха колебания, които позволиха на домакините контролират срещата.

В седмата минута 17-годишният Мартин Минчев преодоля двама в червено на крилото и центрира, а след игра с глава на Бодуров, топката стигна до непокрития Ндонгала, който откри.

Ранният гол на "Черно море" стъписа червените, които дълго не успяха да се възстановят. Едва след 25-ата минута гостите започнаха да задържат по-трайно топката и да имат някаква идея как да стигнат в по-предни позиции.

Към края на първата част две дълги подавания на Тиаго Родригеш доведоха до смут в защитата на варненци. При едното от тях Али Соу се озова на добра позиция, но се забави и ударът му с левия крак беше спасен от младия вратар на "Черно море" Иван Дюлгеров.

След почивката започна по-добре, като много активен по левия фланг беше Рафаел Енрике. Няколко пъти той проби и пусна опасни подавания, които обаче не бяха засечени от негови съотборници.

В момент, когато изглеждаше, че ЦСКА вече има инициативата, домакините нанесоха втори удар, удвоявайки преднината си. Защитата в червено рухна, като на три пъти не реагира след удари на "Черно море". Първо Черниаускас изби изстрел с глава, след това Ндонгала уцели греда, но накрая Радослав Василев вкара на празна врата.

Положението предизвика и коментари, след като останаха съмнения за засада при първоначалното центриране, след което няколко играчи на домакините излязоха срещу Черниаускас. Секунди по-рано контраатака на ЦСКА беше спряна спорно заради несъществуваща игра с ръка на Евандро.

До края на мача преобладаваше битката, а острите влизания зачестиха. Само десетина минути преди края на мача "Черно море" остана с човек по-малко заради втори жълт картон на Васил Панайотов.

Любослав Пенев пусна на терена всички офанзивни играчи, които имаше на разположение, но и това не донесе ефект.

Дневник