Бившият футболист на ЦСКА Станислав Манолев вече е играч на "Лудогорец". Опитният 33-годишен защитник преминава при шампионите като свободен агент, независимо, че в последните дни беше свързван с "Левски".

Манолев идва в "Лудогорец" по настояване на директора на селекционния съвет Георги Караманджуков и треньора Антони Здравков. По информация на "Дневник" между тях е проведена среща през уикенда.

През зимната пауза Здравков е настоявал за привличане на десен защитник, който да се конкурира с бразилеца Сисиньо. Манолев може да бъде използван и в халфовата линия, където играеше в началото на кариерата си в "Литекс".

По непотвърдена информация договорът на Манолев е за година и половина.

Опитният футболист се раздели с ЦСКА преди 10 дни, след като на 8 февруари разтрогна договора си с червените по взаимно съгласие. Това се случи в същия ден с назначаването на Любослав Пенев начело на червените. По информация на "Дневник" двамата имат конфликт от времето, когато Пенев беше селекционер на националния отбор.

Това е втори случай в последните шест месеца, при който бивш играч на ЦСКА преминава в Разград. През миналото лято шампионите привлякоха Антон Недялков от американския "Далас". Той беше преминал в САЩ с трансфер от ЦСКА.

Манолев изигра 70 мача за ЦСКА, в които отбеляза пет гола и даде 14 асистенции. Манолев игра дълги години в чужбина, след като беше продаден от "Литекс" в ПСВ (Айндховен). Фланговият футболист игра още за "Фулъм", "Динамо" (Москва) и "Кубан" (Краснодар). Той има 51 мача с пет гола и за националния отбор на България, където не е викан от март 2018 г.

Това е пето ново попълнение за шампионите през зимата. Преди това в тима бяха привлечени националите Пламен Илиев ("Астра" Гюргево) и Серкан Юсеин ("Ботев" Пловдив), румънецът Адриан Попа, който е под наем от "Рединг", както и Давид Рибейро.

Дневник