Пожар е избухнал днес в изоставена сграда, част от "Тютюневия град" в Пловдив, съобщи БТА. Сигналът е постъпил в пожарната малко след 10 часа.

На мястото са били изпратени четири противопожарни автомобила. На място е установено, че на първия етаж са горели около 10 кв.м боклуци и вехтории, съобщи директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пловдив комисар Георги Мангараков.

По неговите думи огнеборците са се справили с пожара за около 5 минути. Единствените щети, нанесени на сградата, са по прозорец на първия етаж.

Все още не е взето решение дали ще се образува разследване по случая. Основната версия е, че пожарът е причинен от клошари, които са обитавали приземния етаж.

През лятото на 2016 година избухна пожар в четири от складовете на "Тютюневия град", които бяха напълно унищожени от огъня. Разследване показа, че пожарът е бил умишлен, като за него беше обвинен бездомникът Любомир Данчев. През януари тази година Окръжният съд в Пловдив потвърди окончателно присъдата му от 4 години затвор за палежа.

По информация от октомври миналата година има одобрен проект те да бъдат реставрирани и превърнати в жилищни сгради с магазини и подземни гаражи.

През май 2016 г. недоволство предизвика събарянето на друга сграда, част от комплекса, който е паметник на културата.

Дневник