Осминафиналите в Шампионската лига продължават с гвоздея в програмата. На "Анфийлд" "Ливърпул" посреща "Байерн" в сблъсък на петкратните европейски шампиони в най-престижния клубен турнир.

Мърсисайдци влизат в елиминациите, където ги очаква поредното предизвикателство. Тимът на Юрген Клоп излезе трудно от "групата на смъртта" в присъствието на ПСЖ, "Наполи" и "Цървена звезда", а сега за отбора предстои тест срещу рекордьора по титли в Германия.

"Ливърпул" изглежда фаворит в сблъсъка заради атакуващата си мощ и непостоянството в представянето на "Байерн" през сезона. Състоянието на баварците остава загадка, като под ръководството на Нико Ковач отборът играе на приливи и отливи.

Клоп предупреди, че въпреки колебливото представяне "Байерн" е способен да отстрани всеки отбор. Германският специалист се надява с помощта на феновете отборът му да вземе добра преднина, която да послужи като "добра основа" преди реванша в Мюнхен.

"Когато "Байерн" е в трудна ситуация, той се представя на наистина високо ниво. В момента са в догонваща позиция и това ги прави дори по-опасни. Нека се насладим на мача заедно. Ние сме много силен отбор и трябва да го покажем", каза Клоп в навечерието на двубоя.

В последните години "Анфийлд" се превърна в крепост за домакините, които са в серия от 19 мача без загуба в Европа на своя стадион. През този сезон "Ливърпул" се представя убедително у дома, като в 16 мача от първенството и Шампионската лига има 14 победи и две равенства. В десет от случаите тимът не допусна гол.

Клоп има проблеми в отбрана, където ключово ще бъде отсъствието на основния централен защитник Върджил ван Дайк. Холандецът пропуска първия мач заради натрупани жълти картони. С контузии са бранителите Джо Гомес и Деян Ловрен, както и халфът Алекс Окслейд-Чембърлейн.

Срещата с "Байерн" е специална за Клоп, като баварците са отборът, който германецът е срещал най-често в треньорската си кариера. Мениджърът на "Ливърпул" има девет победи, четири равенства и 16 загуби срещу рекордьора по титли в Германия. Шест от пораженията на Клоп са с първия му отбор "Майнц".

Под ръководството на Ковач "Байерн" прави най-слабия си сезон в последните седем години. Баварците изостават с три точки от върха в Бундеслигата, като в 22 мача досега отборът записа три равенства и четири загуби, с колкото завърши преди година.

Хърватският специалист получи пълно доверие от ръководството, но отборът все още търси ритъма в играта си. Големият проблем за Ковач са колебанията в отбрана, като в последните си три гостувания тимът допусна шест гола във вратата си.

"Ако всеки мач ти вкарват по два или три гола, ще бъде трудно да спечелиш. Трябва да се представим по-добре. Когато играеш международни мачове, фокусът и мотивацията са различни. Разбира се, че искаме да се представим по-добре срещу "Ливърпул", каза Ковач след победата с 3:2 срещу "Аугсбург".

Треньорът на "Байерн" няма да разчита на Томас Мюлер, който ще пропусне двубоите с "Ливърпул" заради червения си картон в последния мач от групата срещу "Аякс". В последния момент защитникът Жером Боатенг остана извън състава заради стомашно неразположение. Срещата пропускат още контузените Ариен Робен и Корентен Толисо, а Кингсли Коман е под въпрос.

Десният бранител Йошуа Кимих очаква труден мач за "Байерн" на "Анфийлд". Според 24-годишния германски национал отборът му трябва бързо да подобри играта си, за да е конкурентен на грандовете в Европа.

"Ливърпул" са фаворити. Те загубиха само един шампионатен мач през сезона и допуснаха едва 15 гола. Когато видиш стила им на игра, те имат добра защита и нападението им е впечатляващо. Те играят с много скорост и футболистите им са силни в единоборствата", каза Кимих в навечерието на мача.

Двубоят между "Ливърпул" и "Байерн" е от 22 часа и бъде излъчен пряко по МAX Sport 3. По същото време испанският шампион "Барселона" гостува на "Лион", като мачът ще бъде предаван по МAX Sport 2.

Дневник