"Атлетико" (Мадрид) взе комфортна преднина в осминафиналите на Шампионската лига след успех с 2:0 срещу "Ювентус". Поражението изправи италианския шампион до стената преди реванша в Торино на 12 март.

Двата гола паднаха в края, като точни за "Атлетико" бяха централните защитници Жосе Хименес и Диего Годин. Попаденията на уругвайците дойдоха след статични положения и последвали разбърквания съответно в 78-ата и 83-ата минута.

В другия мач от вечерта "Манчестър сити" сътвори обрат с човек по-малко за успех с 3:2 при гостуването си на "Шалке".

Двубоят в Мадрид започна с натиск на "Ювентус". Първата добра възможност се откри пред звездата на "бианконерите" Кристиано Роналдо, но ударът му от фаул беше спасен от вратаря Ян Облак. Словенският страж се отличи със страхотни намеси в мача.

В 25-ата минута Матия де Шилио събори Диего Коща около границата на наказателното поле. Съдията Феликс Цвайер имаше колебания дали да отсъди дузпа, но след консултация със системата за видеоповторения играта продължи с фаул.

В началото на втората част "Атлетико" можеше да нанесе своя удар, но пропуски направиха Коща и Антоан Гризман. Френският нападател беше изведен зад защитата и опита прехвърлящ удар, който срещна горната греда.

В 70-ата минута гол на резервата Алваро Мората беше отменен след консултация с технологията. В ситуацията съдията прецени, че нападателят е извършил нарушение срещу Джорджо Киелини.

Устремът на "Атлетико" продължи и тимът на Диего Симеоне стигна до гол. В 78-ата минута Хименес се оказа най-съобразителен в създалата се суматоха в наказателното поле след изпълнение на корнер. Пет минути по-късно Годин засече отбита топка от фаул и се разписа с диагонален удар отблизо.

В края Федерико Бернадески и Роналдо имаха добри възможности да върнат "Ювентус" в играта, но Облак спря набезите към вратата си.

В Гелзенкирхен "Манчестър сити" си свърши работата, но гостуването на "Шалке" донесе неочаквани трудности за английския шампион. "Гражданите" излязоха победител в мач с пет гола, две дузпи, червен картон и чести видеопрегледи.

"Сити" взе преднина в 18-ата минута с попадение на Серхио Агуеро. Аржентинецът се разписа на празна врата след подаване на Давид Силва, който се възползва от грешка в защитата на "Шалке". В началото на атаката на "Сити" имаше съмнения за нарушение в полза на домакините, но съдията подмина единоборството между Аймерик Лапорт и Марк Ут.

До края на първата част "Шалке" обърна резултата с два гола от дузпи на Набил Бенталеб. До тях се стигна след игра с ръка на Николас Отаменди и задържане на Фернандиньо срещу Салиф Сане, като при първата ситуация бяха загубени близо пет минути за видеопреглед.

Положениет на "Сити" се усложни в 68-ата минута, когато Отаменди беше изгонен за нарушение срещу Гуидо Бургщалер при контраатака на "Шалке". Домакините обаче не се възползваха от численото си предимство.

"Сити" стигна до крайния обрат с два гола на Лирой Сане и Рахим Стърлинг в заключителните минути.

Дневник