Три златни и два бронзови медала завоюваха състезателите на ММА „Шумен“ на провелото се в зала „Арена Шумен“ държавно първенство. Надпреварата бе за всички възрасти и събра над 150 бойци.

Шампиони от шуменски клуб са: Здравко Димитров при мъже до 61 кг, Виктор Иванов при юношите старша възраст до 70 кг и Диляна Жекова при кадетките до 61 кг. Бронзови медали спечелиха Октай Васви и Ерай Ниязи в категория до 52 кг при юношите младша възраст.

„Представихме се с млади състезатели и не мога да не съм доволен. Винаги може и повече, но ще продължим да обиграваме младите“, каза след първенството треньорът на шуменци Калоян Колев. Той допълни, че първенството е било и квалификация за попълване на националните отбори за Европейското първенство за мъже. Квота за него спечели Здравко Димитров. Димитров бе определен и за най-добър боец на първенството в Шумен. 

По време на състезанието Българската федерация по ММА раздаде и няколко специални награди. Бе връчено отличието майстор на спорта на бойци, спечелили медали през миналата година на европейски и световни първенства. Сред новите майстори на спорта са и шуменците Здравко Димитров и Калоян Колев. Президентът на ММА федерацията Станислав Недков връчи и награди на изявени български треньори по смесени бойни изкуства. Сред тях бе Калоян Колев.

За приноса си към развитието на ММА и за условията, които създават в Шумен да се практикува този спорт и да се провеждат състезания Станислав Недков връчи плакети на кмета на града Любомир Христов и на шуменския бизнесмен Методи Вангелов.

ШУМ.БГ