Камарата на представителите на САЩ одобри днес юридически необвързваща резолюция, която призовава докладът от разследването на специалния прокурор Робърт Мюлър за ролята на Русия в изборите през 2016 г. да бъде представен на Конгреса и да стане публично достояние, предаде агенция "Ройтерс".

Документът бе приет с 420 гласа "за" и нито един "против". Той поставя натиск върху главния прокурор на САЩ Уилям Бар, на когото Мюлър ще предаде доклада, когато бъде изготвен, да го направи общодостъпен.

Агент на ФБР, помагал в разследването на връзки между предизборната кампания на Доналд Тръмп и Русия, е казал, че във федералната агенция не е имало заговор да се попречи на републиканеца да стане президент, предаде агенция "Асошиейтед прес".

Питър Стрък е заявил това миналата година на среща при закрити врата с конгресмени. Най-високопоставеният републиканец в правосъдната комисия на долната камара Дъг Колинс публикува стенограма от разговора днес.
Стрък каза, че не е заговорничил с юристка от ФБР, с която си е писал есемеси с послания против Тръмп, за възпрепятстване на милиардера да бъде избран.

Стрък бе отстранен през 2017 г. от екипа на Мюлър след разкритията за съобщенията, които си е разменял с Лиза Пейдж. / БТА

Дневник