Звездата на "Ювентус" Кристиано Роналдо се завърна в състава на Португалия за пръв път след световното първенство в Русия. Нападателят получи повиквателна за откриващите мачове на Португалия в квалификациите за европейското първенство през 2020 г.

Европейският шампион ще разчита на водещия си голмайстор за домакинството на Сърбия на 22 март, а три дни по-късно иберийците гостуват на Украйна.

"Кристиано е най-добрият играч в света и се завръща в тима. Всеки отбор по-силен с него", каза селекционерът на Португалия Фернандо Сантош.

Роналдо беше оставен извън състава и за мачовете на отбора от Лигата на нациите през есента. Тогава Сантош заяви, че решението е взаимно и 34-годишният играч се нуждае от време за адаптация в новия си отбор "Ювентус".

В отсъствието на Роналдо иберийците оглавиха групата си в Лигата на нациите в конкуренцията на Италия и Полша. Тимът на Сантош се класира за финалите в турнира, които ще се проведат в Португалия в началото на юни. Домакините ще се изправят срещу Швейцария, Англия среща Холандия в другия полуфинал.

Дневник