България завърши на девето място в мъжката щафета на 4х.7.5 км от световното първенство по биатлон в Йостерсунд. Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и световният вицешампион в индивидуалното Владимир Илиев използваха девет допълнителни патрона, без да влизат в наказателната обиколка, и финишираха на 2:03.9 минути от безапелациония победител Норвегия.

Норвежците бяха в свое собствено състезание, след като Тарей Бьо пое щафетата на втори пост. Той предаде на своя брат Йоханес Бьо с аванс от 43.5 секунди пред Франция и Германия. Новият носител на Световната купа увеличи разликата до близо минута. Той дори си позволи да направи три грешки на последна стрелба и въпреки това да финишира с голяма преднина от 38.1 секунди пред германеца Бенедикт Дол.

Русия се пребори за бронзовия медал след страхотен последен пост на Александър Логинов, който придвижи "сборная" от осмо до трето място. Чехия, Словения, Франция, Швеция и Австрия допълниха челната осмица.

За България Анев започна състезанието без грешка, а след един пропуск на втората стрелба предаде на Синапов от 13-о място с пасив от 21.4 секунди. Синапов използва три допълнителни патрона, но задържа позициите на българската щафета и дори да се придвижи до 11-а позиция.

Герджиков също сбърка три пъти на стрелбището, като предаде щафетата на Илиев от 12-о място с изоставане от 1:55.8 минути до лидера Норвегия. Първият медалист от световно първенство в историята на българския мъжки биатлон направи по един пропуск в двете си стрелби, но компенсира с бързо ски бягане и спечели три позиции.

Дневник