Григор Димитров ще изиграе втория си мач в "Мастърс" турнира от сериите 1000 в Маями днес от 17 часа срещу австралиеца Джордан Томпсън. Бившият №3 в света се завърна успешно на корта след отсъствие от 62 дни, като само за 60 минути се справи с Фелисиано Лопес - 6:1, 6:3.

Във втория кръг Димитров не срещна никакви проблеми с испанския ветеран, като впечатли с движението си по корта. Следващият му съперник е много по-млад и амбициран. Томсън, който е 77-и в ранглистата никога досега не е играл срещу българина в мачове от АТП.

В първи кръг Томспън се справи с Камерън Нори от Великобритания в трисетова битка 4:6, 7:6 (5), 6:3 за 2.35 часа. След това австралиецът поднесе една от големите изненади дотук в турнира, отстранявайки носителя на една титла от "Мастърс" Карен Хачанов. Томпсън надви руснака с 6:2, 6:3 само за час и 11 минути.

"Честно казано, съм близо да се разплача. Беше тежък път за мен до момента, така че съм много доволен да бъда обратно на корта. Нямам особено очаквания към себе си, опитвам се да използвам максимално всеки ден, в който мога да изляза и да играя", каза Димитров след успеха над Лопес.

"Бях дълго време извън корта. Можех да тренирам във фитнеса и да поддържам играта си, но не можех да сервирам над един месец. Преминах през много лечения, много рехабилитации, много от всичко. Да дойда и да играя без болка е хубаво. Повторенията и ударите изискват време, така че не очаквам прекалено много от себе си на този турнир."


През миналата година Димитров отпадна именно в трети кръг в Маями, когато загуби от французина Жереми Шарди.

Двубоят на Димитров и Томпсън е първи по програма на корт №1 в комплекса в Маями. В България срещите от турнира се излъчват в ефира на "Макс Спорт 1".

Дневник