Със занятия по български език и литература, изобразително изкуство, опазване на природата, със спортни и забавни игри близо двайсет ученици от втори, трети и четвърти клас от училището в с. Ивански се включиха през уикенда в празник под мотото “Добре дошла пролет”.

В него участваха учителите Светла Мутафчийска, Пенка Йорданова, Боряна Ранкова и Светослав Маджаров, както родителите на децата и техните братчета и сестричета. Занятията се проведоха в залите на новия учебен център на Обединеното училище “Христо Ботев”, а спортните и забавни игри на училищния двор.

Освен показаните рецитаторски и певчески умения учениците заедно със своите родители и учители посветиха на пролетта две творби, които заедно изрисуваха с четки и водни боички и с ръце.

Допълнителните занимания в уикенд училището са част от дейностите по проекта на Община Шумен  “Взаимодействието с общността – фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция“ по програма ЗОВ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, съобщиха от общинския пресцентър.

ШУМ.БГ