Националният селекционер Петър Хубчев намери позитиви в представянето на тима си при равенството с Косово (1:1) в европейска квалификация. Според Хубчев има съжаление, че съставът не е спечелил, но има и задоволство.

"Ако трябва повече да се радваме, че спечелихме точка срещу Черна гора, сега трябва малко повече да съжаляваме. Изключително доволен съм от желанието, с което излязохме през първото полувреме", каза Хубчев след срещата пред БНТ.

Според треньора на България битката в групата ще бъде много оспорвана и резултатите дотук в групата го доказват. "Потвърждават се нещата, които говорят всички треньори в тази група. Виждате, с 2 точки дотук сме на второ място, тоест се класираме засега. Така че трябва да сме доволни".

"Първите два мача? Сега не е моментът аз обобщение. Не е моментът сега да изпадам в подробности. Много неща се натрупаха по време на този лагер. Като цяло - уникално отношение на самите футболисти към отбор, към отговорността на мачовете. Трябва да подобрим някои неща в чисто футболен аспект", добави треньорът.

По повод информациите, които се появиха, че Хубчев ще напусне националния тим, за да поеме "Левски", треньорът отказа да говори. "Не искам да коментирам информациите от днес".

След срещата защитниците Васил Божиков, който вкара гола в Прищина, и Николай Бодуров откроиха тежкия двубой. "Знаехме, че ни очаква тежък мач. С оглед на показаното, смятам, че равенството е справедливо", каза голмайсторът Божиков.

"Не сме били стреснати. Знаехме също, че публиката тук е доста негостоприемна. Показахме битка, характер, може би трябваше да си повярваме повече и можехме да вземем мача", добави защитникът.

"Много тежък мач, точката е успех за нас, защото показахме битка. Представянето ни обаче е крайно незадоволително", коментира Бодуров. "Не знам какво му липсва на отбора. Създадохме изключително малко голови положения. Трябва да вкарваме голове, ако искаме да взимаме три точки".

Дневник