Дни преди започването на втората фаза от сезона в Първа лига последният в класирането "Верея" направи големи промени. Клубът от Стара Загора освободи 12 чуждестранни играчи, както и досегашния треньор Александър Севидов. Специалистът от Украйна пое "Верея" в началото на годината.

Севидов водеше "Верея" в общо шест мача, в които записа едно равенство и пет загуби.

Според "Дарик" клубът отново се управлява от бизнесмена Галин Михайлов, който беше почетен президент. По информация на радиото клубът е напуснат от своите чуждестранни инвеститори. Решенията са взети на заседание на управителния съвет в понеделник.

Новият старши треньор на "Верея" е Иван Вутов. "Лично аз и ръководството на "Верея" благодарим на Иван Вутов, че застава зад новия проект. Разчитаме изцяло на него, за да доведе идеята до успешен край", коментира Християн Първанов.

От всички чужденци остават само двама, като в тима има и седем българи. Съставът ще бъде допълнен с млади играчи. Ситуацията във "Верея" обаче реално обрича тима на почти сигурно изпадане във Втора лига. След редовния сезон тимът има едва 6 точки, а във втората фаза попадна в една група с "Етър", "Ботев" (Враца) и "Витоша".

Още в първия си мач през 2019 г. "Верея" поднесе голямата изненада, измъквайки точка от шампиона "Лудогорец". Голяма част от чужденците в тима се появиха след идването на треньора Севидов. Малко от тях имаха опит в професионалния футбол, а за повечето дори липсваше информация за предишни тимове, в които са играли.

Дневник