„От 1961 г. насам на 27 март всички театрали от целия свят отбелязват Деня на театъра и  празнуват своя професионален празник. Ние като част от голямото театрално семейство също празнуваме. Днес ние ще бъдем усмихнати, щастливи да видим публиката в салоните, ще живеем с надеждата, че даваме нещо добро. Честит празник!“

С тези думи директорът на ДКТ „Васил Друмев“ Димитър Димитров поздрави колегите си даде началото на инициативите, с които трупата на театъра отбелязва празника.

След това бе издигната хоругвата на шуменския театър, като бе отбелязан факта, че ДКТ „Васил Друмев“ е първият в България, който има този символ и изпълнява такъв ритуал. Артистите поднесоха и цветя пред паметниците на Добри Войников и Васил Друмев.

Днес през целия ден трупата на театъра посреща своята публика. В камерна зала се представя образователния спектакъл игра  “Книжки Сладкодумки“ от Панайот Цанев. След представлението за най-малките любители на театралното изкуство ще се състои  творческо ателие.

В 13:00 ч. на студенти от  ШУ “Епископ Константин Преславски” актьорите ще покажат  как преминава „Един ден в театъра”. В 19:00 ч. в голяма зала след успешната премиера ще бъде представен танцовия спектакъл “Кукери“

ШУМ.БГ