Българският национален отбор има старши треньор и неговото име е Петър Хубчев, обяви президентът на БФС Борислав Михайлов. С позиция в сайта на футболния съюз той отговори на информациите, че треньорът ще напусне, за да поеме "Левски".

В деня на мача с Косово от квалификациите за Евро 2020 беше разпространена информация, че Хубчев преговаря със сините. Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков окачестви това като "саботаж", а до момента Хубчев все още не е коментирал темата.

При прибирането на националния отбор от Прищина Борислав Михайлов не говори пред репортери, а Хубчев отговаряше на въпроси само за двубоите.

"Оставането на селекционера на поста никога не е било поставяно под съмнение нито от страна на ръководството на Българския футболен съюз, нито лично от негова – а всички публикации, твърдящи обратното, бих окачествил като спекулативни", се казва в съобщението, подписано от Михайлов.

Според президента на БФС националният отбор е на правилен път.

"Българският национален отбор върви по правилен, макар и труден за извървяване път, и призовавам всички представители на медиите, всички привърженици и спортната общественост като цяло да му бъде осигурено нужното спокойствие и да му бъде гласувано необходимото доверие, за да продължи да се развива в положителна посока."

В необичаен тон Хубчев реагира срещу остри критики на Лечков към футболистите. "Няма да позволя на никого да напада футболистите. Това се отнася включително и за вицепрезидента на БФС Йордан Лечков. Той може да недоволства от мен, от екипа ми и ако утре каже да си тръгваме, отиваме при него и се разделяме. Но да говори такива неща по адрес на момчетата, това не мога да го допусна", заяви Хубчев, цитиран от "Блиц".

Според Хубчев една от причините за липсата на победи е отсъствието на редица контузени играчи. Пламен Илиев, Кирил Десподов и Радослав Василев пропуснаха и двата мача, а Антон Недялков и Ивайло Чочев по един.

Дневник