Управителят на ловешкото ВиК в периода 2010 - 2013 г. Илиян Илиев е новият шеф на "ВиК-Шумен" ООД. Той бе избран на извънредно заседание на дружеството.

Илиев е бил предложен за временен управител от представителя на Министерството на регионалното развитие и благоустройството Иван Крачунов. Името не фигурираше в поканата за свикване на Общо събрание.

Според представителите на общините, които са съдружници в дружеството, никой от тях не е бил информиран предварително за това кой именно ще бъде предложен за управител.

Първи след края на закритото заседание на Общото събрание и видимо ядосан излезе кметът на Хитрино Нуридин Исмаил. "Това за мен не е общо събрание, не е нищо. Някакъв Илиев гласуваха. Не го разбрах какъв е", каза той.

След него, коментар за новия управител направи и зам.-кметът на Шумен Росица Антонова. "Казаха, че има някакъв известен опит във ВиК сектора. Управител е бил на ВиК-Ловеч, може и да греша. Не го познавам човека. Никога не съм му чувала името", каза Антонова.

Тя обясни, че на гласуване е била подложена и кандидатурата на общинския съветник Иван Ламбов, предложен вчера от местния парламент в Шумен. Той е събрал само 28% от гласовете.

Антонова заяви също, че представителят на държавата Иван Крачунов е обяснил, че конкурсът за постоянен управител на ВиК-Шумен се е провалил и вероятно ще бъде организиран нов.

На сайта на МРРБ няма информация за прекратяване на конкурса.  

По-късно от пресслужбата на ВиК уточниха, че за освобождаване на стария управител на „ВиК-Шумен” ООД Красимир Марков всички са гласували единодушно "За".

Освен държавата, която е с 51% собственост в дружеството, за новия управител Илиян Илиев е гласувал и представителят на община Венец Бейзат Яхя.  

ШУМ.БГ