Въпросът кога България ще има високопроходими линейки или такива с 4х4 задвижване отново остава с отговор в неясното бъдеще. Поръчките и за двата вида линейки в момента буксуват, се разбра от думите на здравния министър Кирил Ананиев в парламента днес.


При първата обявена поръчка кандидати за доставка на този тип линейки изобщо не се явиха. Впоследствие здравното министерство разговаря с потенциалните доставчици, за да разбере защо нямат интерес към поръчката, редактираха условията си и отново обявиха поръчка. Този път имаше кандидати и за двата вида линейки.

Днес Ананиев съобщи, че за високопроходимите линейки обаче поръчката е прекратена. От решението на комисията за прекратяването, се вижда, че всички оферти са неподходящи, а кандидатите са предоставили оферти, които не отговарят на обявените критерии и условия. С тази поръчка трябваше да бъдат доставени 42 високопроходими линейки. 

"Анализираме причините и обстоятелствата нито един кандидат да не отговори на техническото задание. В най-скоро време ще излезем с нов търг, тези линейки са много са важни във високопланинските, трудностъпни райони", коментира здравният министър.

По другата позиция - за 78 спешни автомобила със задвижване 4x4, има класиран изпълнител, но изборът му е оспорван пред Комисията за защита на конкуренцията.

Дневник