Кандидатите за евродепутати от партия "Атака" ще бъда избрани чрез своеобразно риалити шоу по патрийната телевизия. Това съобщи днес по БНТ лидерът на организацията Волен Сидеров, като подчерта, че идеята е негова.

"Аз няма да се кандидатирам. Чуколов (зам.-председателят на "Атака" Десислав Чуколов, б.а.) няма да се кандидатира, никой от партийното ръководство - не. Ще предложим млади хора, чисти лица, нови, които ще се състезават за листата и ще ги оценяват зрителите на нашата телевизия, като ще гласуват със SMS-и", уточни Сидеров.

Лидерът на "Атака" подчерта, че така ще има 100% мажоритарност и 100% преференции.

Коментирайки скандала апартаментите, купени от Цветан Цветанов, Цецка Цачева и други хора от властта, Сидеров каза, че Борисов е действал правилно, като е жертвал Цветанов, за да запаси партията. Лидерът на "Атака" изрази мнение, че на Цветанов се придава прекалено голямо значение , а ГЕРБ могат да си направят изборите и с него, и без него.

Коментирайки реакцията на хората по апартаментния скандал, Сидеров обяви, че тя е повод политиците да се замислят. "Може би се отдалечихме от народа си и започваме да плащаме за това. Трябва да се върнем към народа си", посочи лидерът на "Атака". Според него хората искат прочистване сред политиците и това е целта на избрания подход от партията за намиране на кандидати за евродепутати.

В отговор на въпрос Сидеров каза, че няма шанс трите партии в коалицията "Обединени патриоти" да се явят заедно на евроизборите и вината за това е на НФСБ на Валери Симеонов.

Лидерът на "Атака" обаче уточни, че в "Обединени патриоти всички действат кооперативно, без емоции и коалицията е стабилна.

Дневник