Движението за права и свободи (ДПС) би управлявало заедно с онези формации, които включват в програмата си път, по който да се стигне до иновации и ускорено развитие на икономиката, каза днес по "Канал 3" депутатът от организацията Рамадан Аталай. Той веднага добави, че се изключват всички формации, които ползват езика на омразата, а като такива посочи и БСП, и ГЕРБ.

"Ако единственият стремеж на ГЕРБ е БСП и ДПС да не дойдат на власт, а те да създават несигурност в бизнес средата и с всички решения да са в услуга на лични интереси, няма как да се случи", посочи Аталай.

Коментирайки напускането на парламента от Цветан Цветанов, той посочи, че реално Цветанов не е махнат от никъде и е по-силен отвсякога, като единствено му е отпаднало задължението сутрин да е пъдарят, който осигурява кворума.

Попитан, защо ДПС не се реагирали на изказването на турския външен министър за промените в закона за вероизповеданията, Аталай посочи, че нито БСП, нито ГЕРБ са излезли с официална позиция. "Нашият председател още първия ден, когато се случиха недоразуменията, изказа становище, че към нас не е имало натиск", допълни депутатът. Според него всички вероизповедания искат да има възможност за финансиране от други държави.

Попитан какво мисли за искането на бившия председател на БСП, а сега лидер на ДОСТ за организиране на референдум за признаване на турско малцинство в България, Аталай каза: "ДПС през годините доказа и показа, че е за единение. Хората, които не са в резонанса и политиката на ДПС, отиват в небитието".

Дневник