Близо 1/3 от терена на Ученическия стадион в Шумен е в много лошо състояние и се налага спешен ремонт. Възстановяването на тревната настилка започна днес, съобщиха от пресслужбата на общината.

Ремонтът се извършва от предприятието „Общински жилища и имоти“ /ОЖИ/ и се очаква работата по обновяване на терена да приключи за около 50 дни.

"Настилката на стадиона не е възстановявана от много години. Теренът е 6 декара, налага се да положим нова тревна смес на около 1,5 - 2 декара", каза за ШУМ.БГ управителят на ОЖИ Юлиян Вълчев. Той обясни, че е закупена качествена тревна смеска. Тя ще се полага от работници ръчно след предварителна подготовка на почвата. След това ще се валира и полива редовно.   

„Освен подновяването на настилката, с пръст ще бъдат попълнени и пропаданията, за да се изравни доколкото може терена. След като порасне тревата, трябва да се остави да почине поне 60 дни. Така  изтощеният терен ще се възстанови“, обясни отговорникът на стадиона Румен Христов. Той допълни, че съоръжението е изключително натоварено с тренировки и това е една от причините теренът да е в толкова лошо състояние.

Докато приключи подсяването на тревната част на стадиона, футболните клубове ще провеждат тренировъчната и спортно-състезателната си дейност в другите спортни бази в града по предварително изготвени графици.

Официалните срещи, които досега се провеждаха на Ученическия стадион, ще се играят на стадиона в кв. „Дивдядово“, на който миналата седмица бе завършен ремонтът на съблекалните. 

ШУМ.БГ