Вандал запали контейнери за смет на 5 места в Шумен в рамките на 40 минути тази нощ. За щастие всички са изгасени и не са нанесени значителни материални щети.

Първият сигнал дошъл в 21,49 часа.

Съобщено било за пожар в контейнер за отпадъци на пътното платно на ул. “Цар Иван Александър“ в града. Пламъците били погасени с помощта на 600 л. вода.

Екипът веднага бил насочен към бул. “Славянски“ към друг пожар в контейнер за смет, отново на пътното платно. Пламъците били загасени. Малко след 22:30 часа в дежурната част на противопожарната служба бил приет сигнал за пожар в контейнер за смет в жк. "Херсон". След пристигане на място огнеборците заварили да горят пет последователно разположени контейнера. В близост до тях имало паркирани коли, като само благодарение на бързата реакция на огнеборците били спасени от опожаряване шест автомобила.

Екипът бил пренасочен на друг пожар в контейнер за смет на пътното платно на ул. “Преслав“. До него имало паркирани два автомобила, които също били спасени от пожарникарите.

Последвал сигнал за запален контейнер за смет на бул. “Плиска“, също на пътното платно.

За всички пожари има информация, че са умишлено предизвикани. От полицията напомнят, че умишлените действия трудно могат да бъдат предотвратени, но всеки може да помогне при откриването извършителя и неговото санкциониране.

Законът за МВР дава възможност на служителите на министерството да налагат административни санкции в размер от 200 до 2000 лв. на физически лица.

ШУМ.БГ