Многоцелеви хеликоптер „Пантер” на българските военноморски сили стана голямата атракция на кампанията „Бъди войник“ в Шумен.

Майсторски пилотирана от началника на авиобаза "Чайка" подп. Спас Спасов машината кацна в 14,30 часа до пилоните на зала "Арена".

Пред залата могат да се видят също десантна лодка тип Зодиак, бронирана машина „Пустинна котка“, реактивна система за залпов огън "Град", гаубици, зенитни установки и снайперски пушки и леки оръжия.

Кампанията „Бъди войник“ се реализира в 29 града в България, а Шумен е шестият поред, в който военните популяризират своята професия.

Пред зала „Арена” днес е разкрита информационна борса за набиране на войници и матроси за Българската армия. Всеки, който желае ще може да получи информация за условията за кандидатстване за военна служба, длъжностите в Сухопътните войски, Военноморските сили, Силите за специални операции, Националната гвардейска част и Служба „Военна полиция”. На място желаещите могат да се запознаят с вакантните длъжности по актуалните конкурси.

По-късно в залата ще има концерт с участието на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили, Представителния духов оркестър на Военноморските сили, както и певците Орлин Горанов и Росица Кирилова и др. Входът е безплатен.

ШУМ.БГ