Американската телевизионна водеща и актриса Опра Уинфри и британският принц Хари работят заедно по документален филм за психичното здраве, който ще се появи догодина и е продуциран от Apple, съобщава "Ройтерс".

Хари, който разкри, че е бил пред срив след смъртта на майка му принцеса Даяна, когато той е на 12 години, превърна темата за грижата за психичното здраве в своя приоритетна кампания.

Откровените разкрития на Хари за неговото лично страдание помогнаха за разбиването на някои от съвременните британски теми табу като публичното дискутирането на психичното здраве.

Той и Уинфри, една от най-влиятелни медийни личности в света, работят по проекта от няколко месеца.

"Наистина вярвам, че доброто психично здраве - менталният фитнес - е ключът към силно лидерство, продуктивни общности и целеустременост", казва Хари в свое изявление.

Той допълва още, че се надява поредицата да е "позитивна, просветляваща и приобщаваща", защото ще разказва различни истории за несравнимия по сила човешки дух, който се преборва, дори когато се изправя от най-тежките си изпитания, както и за "възможността да разбираме по-добре себе си и тези около нас".

Дневник