Николай Върбанов от „Спартак“ Плевен и Конър Франкамп от „Берое“ Стара Загора, които са капитани на отборите в Престиж Мача на звездите, днес попълниха съставите на двата тима, които ще се сблъскат в зрелищен мач в „Арена Шумен“ на 21 април.

Всички плевенски баскетболисти, определени от феновете за Мача на звездите 2019, ще бъдат в един отбор. Този избор направи капитанът Николай Върбанов. Това стана на пресконференция днес в Стара Загора, съобщиха организаторите на баскетболното звездно шоу.

За подбора на баскетболистите влезе в сила старата детска игра "настъпванка".  Върбанов избра своят отбор пръв. Треньорът на „Спартак“ Плевен Александър Дяковски, който също участва в пресконференцията, веднага започна преговори да бъде начело на отбора на Върбанов.

Ето кои баскетболисти от НБА са в съставите:
Отбор с капитн Върбанов: Брендън Браун, Цветослав Острев, Айзея Уилямс, Иван Лилов, Ламаркъс Рийд, Константин Коев, Христо Захариев, Александър Гаврилович, Калоян Иванов, Питър Олисемека, Деян Иванов;

Отбор с капитан Конър Франкамп: Патрик Рембърт, Александър Груев, Тре Когинс, Божидар Аврамов, Джейлън Дженкинс, Васил Бачев, Александър Янев, Антъни Гуджино, Георги Боянов, Ларон Смит, Малик Диме. 

В понеделник, 15 април година ще бъдат обявени и спонсорите на двата отбора, чиито имена ще носят тимовете. Това ще стане на пресконференция в Шумен. Тогава ще бъде обявена пълната програма и треньорите на тимовете. Към Александър Дяковски и Галин Стоянов ще се присъединят още двама специалисти, обявиха организаторите. 

Феновете на спорта и баскетбола от Шумен и цялата страна могат да купуват билети в мрежата центрове на "EasyPay" или онлайн от следния линк: https://epaygo.bg/7864928101.

Освен класическия сблъсък между най-добрите състезатели от шампионата на Националната баскетболна лига, в зала „Арена Шумен“ ще излязат и топ играчите на БГО Баскетболна лига. Двата мача ще започнат съответно в 19 и в 17  часа. Звездното шоу ще бъде придружено от конкурсите за забивки, тройки, умения и две или три игри с публиката.

Легенди, допринесли много за българския баскетбол, ще се върнат на терена за кратко, за да честват 20 години от най-успешния сезон на баскетболен клуб ФИКОСОТА от Шумен. В рамките на ПРЕСТИЖ Мача на звездите публиката в залата ще може да види имена като Любо Амиорков, Данчо Колев, Петър Петров, Хриси Димитров, Пламен Христов, Илиан Йорданов, Даниел Димитров, Мариан Костадинов, Пеньо Нацкин и други. Местните легенди, водени от Стефан Радушев също ще бъдат в състава.

16-ото издание на Престиж Maч на звездите е организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Шумен.

ШУМ.БГ