Легендата на "Левски" Александър Костов е починал на 81-годишна възраст, съобщава сайтът на БФС.

"Левскари, тази сутрин на 81-годишна възраст си отиде една от най-ярките светлини на нашия клуб, символът и емблемата на левскарщината. Човекът, който знаеше какво значи да обичаш, уважаваш и носиш в сърцето си "синята" идея. Напусна ни титанът Сашо Костов", написа сайтът на "Левски".

"Няма нито думи, нито начин да опишем мъката си. Мъката по загубата на един човек, който знаеше как да те накара да се усмихнеш. Човек, който те пренасяше за секунда в най-романтичните времена на Левски и говореше с трепет за Гунди. За онова вълшебно време и затова колко голяма дума е да си левскар. Човекът, който казваше, че левскарският дух никога няма да умре", добавиха сините и посочиха, че са длъжни да пазят и предават левскарския дух на поколенията.

Почти изцяло състезателната кариера на Костов преминава в "Левски". За сините той има 331 мача, в които е вкарал 85 гола. Три пъти става шампион на страната и пет пъти печели Купата на България. Също така е изиграл един сезон и в "Ботев" (Пловдив).

За България Костов има седем мача и един гол и участва на световните първенства в Чили през 1962 г. и в Англия през 1966 г.

Дневник