"Арсенал" взе едва втора победа като гост във Висшата лига в последните си 10 мача, надигравайки много трудно "Уотфорд" с 1:0. Визитата на "артилеристите" на "Викъридж роуд" донесе и първата суха мрежа за състава на Унай Емери далеч от дома.

Съставът от Лондон сложи край на серия от 15 поредни двубоя във Висшата лига, в които неизменно допускаше гол. Последната суха мрежа на "Арсенал" като гост беше в последния кръг от миналия сезон с "Хъдърсфийлд" (13 май 2018 г.).

Единственият гол в двубоя отбеляза Пиер-Емерик Обамеянг още в 10-ата минута. Нападателят от Габон се разписа след груба грешка на вратаря на домакините Бен Фостър. Стражът опита да избие топката, но я прати в крака на Обамеянг и тя влетя в мрежата му.

Само минута по-късно "Уотфорд" остана с човек по-малко. Капитанът на "стършелите" Трой Дийни беше изгонен, след като удари с лакът Лукас Торейра. Домакините претендираха, че Дийни не заслужава червен картон, а само жълт, но реферът Крейг Поусън не промени решението си.

След почивката "Арсенал" игра със спокойствие, но това можеше да му изиграе лоша шега. Два много сериозни пропуска направи централният нападател на домакините Андре Грей. При първият от тях не уцели вратата, а при втората ситуация Ейнсли Мейтланд-Найлс изби топката от голлинията.

Въпреки че бяха с човек по-малко "стършелите" бяха много опасни и в края направиха всичко, за да стигнат до гол. Отбраната на "Арсенал" се справи, а със силни изяви се отчете и вратарят Бернд Лено.

Победата е много важна за "Арсенал", след като тимът се върна в топ 4, като има 66 точки след 33 срещи. Съставът е с една по-малко от големия си съперник "Тотнъм". Битката за местата в Шампионската лига е много оспорвана, след като "Челси" е пети, също с 66 точки, а "Манчестър юнайтед" е шести с 64. Сините са с мач повече от всички останали.

Дневник