Полицейска честитка с 800 лева глоба и 3 месеца без книжка ще получи в пощенската си кутия шофьор на Мерцедес с шуменска регистрация. "Наградата" му е за това, че в сряда е успял да вдигне с колата си 116 км/час по улица "Пирин" в Нови пазар.

Това е само един от 1585-те случая на хванати с превишена скорост в Шуменско за първите 15 дни на април. От полицията отчитат ръст на нарушенията на скоростните режими този месец, тъй като за целия март броят им е 2150.

Въпреки дадената сериозна заявка, новопазарският Мерцедес не е успял да спечели шампионата за най-бързо преминаване пред полицейска тринога. Това е направил на 3 април около 13 часа водач на лек автомобил Шкода с варненска регистрация, който преминал със 149 км/час край село Веселиново. Той обаче няма да получи най-голямото наказание.

То е за собственик на БМВ с ямболска регистрация. Белият "баварец" преминал през село Радко Димитриево със 133 км/час при максимално разрешени 50 км/час. Издаден му е електронен фиш и ще му бъде наложена глоба в размер на 950 лева. Също така ще остане без книжка за 3 месеца.

От ОД на МВР-Шумен призовават, с оглед на предстоящите почивни и празнични дни, водачите да шофират разумно, да спазват ограниченията на скоростта, за да не се създават предпоставки за тежки пътни инциденти.

ШУМ.БГ