Откраднат български камион с 59 нелегални мигранти е бил засечен и задържан по пътя към Солун. По непотвърдена информация от полицията арестуваният шофьор е 60-годишен българин, съобщава БНР.

Превозното средство е било задържано от гръцката полиция, която извършвала масови проверки на камиони и леки коли за нелегален трансфер на мигранти. То е било в системата за издирване след кражбата му в България. Полицията го спира за рутинна проверка по магистралата Комотини - Солун. Установено е, че камионът е бил откраднат, а документите му - фалшифицирани.

По документи камионът е превозвал изолационни строителни материали. На полицията прави впечатление,че за подобен товар е прекалено скъпо да се извозва с този тип камион. При разтоварване на стоката на място властите откриват в камиона 59 нелегални мигранти, които казали, че са платили по 1500 евро на човек, за да бъдат закарани до Солун.

Влезли с лодки от Турция по река Марица. Поради голямата бройка на мигрантите полицията разследва арестувания шофьор за участие в престъпна група.

Дневник