Евертън" задълбочи проблемите в "Манчестър юнайтед" след разгромна победа на своя стадион "Гудисън парк". "Карамелите" спечелиха с 4:0 и нанесоха много тежък удар на "червените дяволи" в борбата за топ 4 и участие в Шампионската лига следващия сезон.

"Евертън" нанесе трета поредна загуба на "Юнайтед" като гост във Висшата лига и пета поредна във всички турнири. В тези пет мача "червените дяволи" вкараха два гола и допуснаха 13. За последно отборът е допускал пет поредни поражения извън "Олд трафорд" през 1981 г.

"Юнайтед" остава на шеста позиция с 64 точки от 34 мача. Преди последните четири кръга от сезона тимът на Оле Гунар Солскяр изостава с две точки от "Челси" и "Арсенал" и с три от "Тотнъм". "Артилеристите" са изиграли мач от по-малко от другите три претендента.

"Юнайтед" е в най-тежка ситуация, тъй като в следващите два кръга играе с устремения към титлата "Манчестър юнайтед" (24 април) и прекия конкурент за четворката "Челси" (28 април).

"Евертън" събра 49 точки и се изкачи на седмата позиция, която може да осигури участие в Лига Европа. Тимът на Марко Силва има равен брой точки с "Уотфорд", но е с по-добра голова разлика. В тази битка са още "Лестър" и "Уулвърхемптън", които имат по 48 точки.

"Евертън" притисна "Юнайтед" от самото начало със серия от статични положения пред вратата на Давид де Хеа. Първата възможност за гол дойде в 11-ата минута, когато Ричарлисон стреля от границата на вратарското поле, но Де Хеа спаси.

Две минути по-късно натискът на домакините даде резултат. Лука Дин хвърли дълъг тъч в наказателното поле, Доминик Калвърт-Люин продължи топката с глава и Ричарлисон отбеляза с акробатично изпълнение.

"Евертън" продължи да доминира, а "Юнайтед" така и не успяваше да изнесе топката от своята половина. Единственият шанс за гол пред домакините през първата част се откри в 18-ата минута след 60-метров пас към Маркъс Рашфорд. Английският национал се измъкна на скорост и опита труден удар с десния крак, но топката премина малко над вратата.

В 28-ата минута по-активната игра на "Евертън" беше възнаградена с второ попадение. "Карамелите" организираха бърз контраатака, при която Гилфи Сигурдсон получи голямо пространство пред наказателното поле и стреля от дистанция. Де Хеа закъсня с реакцията си и топката се озова в долния му десен ъгъл.

Десет минути след почивката тимът на Марко Силва уби интригата в мача с трето попадение. Дин посрещна отбита след корнер топката с мощен шут с левия крак, който през купа от играчи не остави шанс на Де Хеа да реагира.

Кошмарът за "Юнайтед" беше допълнен в 64-ата минута от влезлия като резерва Тио Уолкът. Той беше изведен на скорост от Сигурдсон, напредна сам срещу Де Хеа и насочи топката в далечния ъгъл - 4:0.

Дневник