С попадение на Серхио Агуеро, при което топката премина голлинията с едва два сантиметра и половина, "Манчестър сити" победи "Бърнли" с 1:0 и направи още една решителна крачка към защита на титлата във Висшата лига.

Шампионите събраха 92 точки и поведоха с една точка пред "Ливърпул". До края на сезона остават два кръга, в които тимът на Пеп Гуиардиола ще играе с "Лестър" и "Брайтън", а хората на Юрген Клоп се изправят срещу "Нюкасъл" и "Уулвърхемптън".

Двубоят на "Търф мор" премина изцяло под доминцията на "Сити". През първото полувреме обаче гостите не бяха достатъчно агресивни в последната част на игрището и не успяваха да преодолеят сгъстената защита на домакините.

"Гражданите" обаче започнаха ударно второто полувреме. Те се настаниха трайно в наказателното поле на "Бърнли" и започнаха да обсипват с удари вратата на Том Хийтън.

Три минути след почивката шампионите трябваше да получат дузпа за игра с ръка на Ашли Барнс. Реферът обаче подмина ситуацията, в която Барнс спря напълно умишлено пътя на топката.

Защитата на "Бърнли" играеше изключително сърцато и блокира цели 14 изстрела. А в случаите, когато отбраната биваше преодоляна, се стигаше до добри намеси на Хийтън.

Натискът на "Сити" обаче беше изключително силен и в крайна сметка даде резултат в 63-ата минута. С доза късмет Агуеро успя да задържи топката на границата на вратарското поле и да стреля с левия крак.

Бен Мий първоначално игра с гърди, а след това изчисти топката с крак. Технологията на голлинията обаче отчете гол. Впоследствие се оказа, че топката е преминала с едва 25.3 милиметра.

Десетина минути по-късно тимът на шампионите бяха много близо до второ попадение, но Бен Мий изчисти от голлинията удар на резервата Габриел Жезус.

До края на мача играчите на "Сити" спокойно контролираха играта, а "Бърнли" не успя да създаде нито една голова възможност за целия двубой.

Дневник