„Манчестър юнайтед" стигна само до точка срещу "Челси" на "Олд трафорд" и до голяма степен уби надеждите си да се класира за Шампионската лига през следващия сезон.

"Червените дяволи" поведоха с гол на Хуан Мата в 11-ата минута, но груба грешка на Давид де Хеа позволи на Маркос Алонсо да изравни две минути преди края на първото полувреме. До края двата отбора не успяха да се победят и направиха взаимно неизгодно реми в битката за топ 4.

Другите два претендента също допуснаха грешки в 36-ия кръг. В събота "Тотнъм" загуби от "Уест хем" с 0:1 като домакин, а по-рано днес "Арсенал" допусна тежко поражение с 0:3 при гостуването си на "Лестър".

Преди последните два кръга "Тотнъм" е трети със 70 точки, а "Челси" затваря челната четворка с 68 точки. "Арсенал" има 66, а "Юнайтед" е с 65 и значително по-лоша голова разлика от лондонските тимове.

Оле Гунар Солскяр направи пет промени от загубата с "Манчестър сити" през седмицата. Място в титулярния състав получиха Ерик Баи, Андер Ерера, Неманя Матич, Хуан Мата и Ромелу Лукаку.

"Челси" стартира с Гонсало Игуаин на върха на атаката и Еден Азар и Уилиан по двете крила. Маркос Алонсо се завърна на левия фланг на защитата след четири поредни мача, в които остана на пейката.

Още в четвъртата минута "Юнайтед" можеше да поведе. Лукаку се измъкна зад защитата след дълго подаване на Люк Шоу, но се забави с удара си и беше блокиран от Антонио Рюдигер.

Седем минути по-късно домакините все пак поведоха. Лукаку изведе Шоу на скорост, а левият бек намери Хуан Мата, който навръх 31-ия си рожден ден материализира натиска на своя отбор.

Последваха доста спокойни минути, преди в 30-ата минута Баи да получи шанс да увеличи аванса на "червените дяволи". Централният защитник обаче пропусна да отбележи с глава от добра позиция.

"Челси" беше много безидеен в атака през това първо полувреме, но успя да изравни две минути преди почивката. Рюдигер отправи на пръв поглед безопасен удар от далечна дистанция. Де Хеа обаче изпусна топката и Алонсо направи добавка с помощта на страничната греда.

През второто полувреме двата отбора действаха предпазливо и имаха много малко шансове да стигнат до победата. "Челси" беше по-добрият тим след почивката, но не успя да се възползва от предимството си.

Най-добрият шанс се откри пред Игуаин в 97-ата минута. Аржентинецът беше изведен зад защитата, но не успя да прехвърли Де Хеа.

Дневник