Мениджърът на "Манчестър сити" Пеп Гуардиола е уверен, че тимът му ще влезе в последния кръг във Висшата лига с аванс пред "Ливърпул". Двата отбора водят яростна битка за златните медали, като в момента "гражданите" са с една точка пред мърсисайдци – 92 срещу 91.

До края на сезона има два кръга, в които "Сити" среща "Лестър" и "Брайтън", а хората на Юрген Клоп се изправят срещу "Нюкасъл" и "Уулвърхемптън".

През уикенда "гражданите" победиха "Бърнли" като гост с 1:0, след като топката премина голлинията с по-малко от 3 сантиметра. Според Гуардиола обаче "Сити" не е имал късмет да вкара повече голове.

"Има и такива мачове, но мисля, че заслужавахме да получим дузпа. Въпреки това трите точки са по-важни. Убеден съм, че ще победим следващия понеделник, трябва да го направим, за да сме пред "Ливърпул" в последния кръг", каза Гуардиола.

Според него това ще има психологически ефект върху отбора му, вместо да се налага за пореден път да догонва мърсисайдци. Каталунският специалист призова и за спокойствие до следващия понеделник. Сезонът ще влезе в историята, след като за пръв път отбор, който има 90 или повече точки, няма да стане шампион.

Дневник