Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел, изглежда, е изгубил вяра, че може да триумфира с титлата през 2019 г., само четири кръга след началото на сезона. В първите четири състезания съперниците от "Мерцедес" взеха четири двойни победи и записаха най-успешния старт в историята на Формула 1.

Валтери Ботас спечели състезанията в Австралия и Азербайджан през уикенда, а световният шампион Люис Хамилтън беше на най-високото стъпало в Бахрейн и Китай. Според Фетел, който дотук има две трети места, едно четвърто и едно пето, доминацията на "Сребърните стрели" е скучна.

"Скучно е, отегчаващо, не е ли така? Много скучно не само в тези четири състезания, но от четири години или дори повече", каза Фетел след надпреварата по улиците на Баку.

"Мерцедес" доминира от началото на турбохибридната ера във Формула 1, в която спечели пет пъти поред титлите при пилотите и конструкторите.

"Трябва да работим още по-здраво, за да успеем да се доближим до тях. Нужно е обаче да признаем, че те са феноменално бързи и добри. В повечето пъти колата им е перфектно балансирана. Аз обаче съм уверен в нашите сили, знам че отборът може да се подобри", добави германецът.

Четирикратният световен шампион описа ситуацията във "Ферари" като кубчето Рубик, което трябва да се подреди правилно. Според него Скудерията може да обърне развоя на сезона, но не трябва да допуска повече грешки.

Следващият старт за сезона е на 12 май на пистата "Каталуня" край Барселона.

Дневник