В коренно различно настроение, но с една цел "Тотнъм" и "Аякс" се включват в приключението, наречено полуфинали в Шампионската лига. Двата тима, които не бяха слагани в сметките, ще открият битката във финалната четворка тази вечер на "Тотнъм стейдиъм" в Лондон.

Дотук в надпреварата и "Тотнъм", и "Аякс" поднесоха няколко изненади, за да стигнат до полуфиналите. И след като холандците се представят отлично и във вътрешния шампионат, то не такава е ситуацията при "Тотнъм". "Шпорите" са блестящи в Европа, но много колебливи във Висшата лига, а през уикенда записаха и първата си загуба на своя нов стадион.

Срещу себе си футболистите на Маурисио Почетино ще имат младият и вдъхновен състав на Ерик тен Хаг, който вече отстрани фаворитите "Реал" (Мадрид) и "Ювентус".

"Много внимаваме за съперника и сме разучили всичко за него, смятам че знаем много за "Аякс", каза преди срещата мениджърът на "шпорите" Маурисио Почетино. Той обаче се оплака, че "Тотнъм" има ден по-малко за почивка.

Проблемите на "шпорите" не се изчерпват с това, като Почетино няма да може да ползва и ключови играчи. Хари Кейн продължава да лекува контузия, а героят от мачовете с "Манчестър сити" Хюн Мин Сон е наказан заради натрупани жълти картони.

"Тотнъм" играе много силно в Шампионската лига, като спечели осем от последните си 10 домакинства в турнира, включително четири поред. "Шпорите" са и непобедени срещу холандски съперници дотук (четири победи и две равенства).

От другата страна предизвикателството е голямо, след като "Аякс" е сред най-убедителните отбори в турнира. Холандците са със само една загуба, която претърпяха в Амстердам. Тимът спечели последните си три гостувания, като особено впечатляващи бяха успехите над "Реал" (Мадрид) на "Сантяго Бернабеу" и "Ювентус" в Торино.

"Аякс" е и първият тим в историята, който преминава три квалификационни кръга в Шампионската лига и после стига до полуфиналите.

"Тимът е в много добра физическа форма, амбицирани сме и свежи. Определено можем да се представим на най-доброто ни ниво, знаем го. Трябва да уважаваме съперника - правим го във всеки мач, така вършим работата си. Искаме да продължим възхода си. Невероятно е, че сме на полуфиналите. Не искаме да лежим на старите лаври ", заяви треньорът на "Аякс" Тен Хаг.

Единственият проблем пред него е десният бек Мазрауи, който е под въпрос за мача заради контузия.

Двубоят между "Тотнъм" и "Аякс" е тази вечер от 22 часа и ще бъде предаван пряко по "Макс Спорт 3".

Дневник