„Шумен“ и „Черно море Тича“ ще спорят в зала „Арена Шумен“ за купата на Българската федерация по баскетбол при юношите до 19 години. Двата тима спечелиха полуфиналните двубои от турнира и утре от 15,00 часа ще определят носителят на трофея. Мачът за третото място между „Шампион“ и „Буба баскет“ е от 13,00 часа.

Шуменци имаха трудности в двубоя срещу „Буба баскет“ предимно в първата четвърт на мача. През първите десет минути „Шумен“ допусна много грешки и позволи на съперника си да поведе с 18:14. През вторите десет минути шуменските баскетболисти се стегнаха, направиха обрат в мача и на полувремето поведоха с 37:24. „Шумен“ успя да запази аванса си през третата част, но в последната позволи на „Буба баскет“ да се намали резултата до точка 53:52. Шуменци показаха характер в тази част от мача, отбелязаха два последователни коша, успокоиха малко играта и завършиха мача в своя полза със 75:65.

В първия полуфинал днес „Черно море Тича“ не срещна особени трудности при победата си над „Шампион 2006“. Безапелационният лидер в Източната Елитна група още през първото полувреме реши нещата в своя полза, след като  поведе с 56:34. През втората част варненци задържаха аванса си и спечелиха с 91:71.

ШУМ.БГ