Лионел Меси подари нова приказна вечер на "Барселона" и засили отбора към финала в Шампионската лига. Аржентинецът вкара два гола при победата с 3:0 срещу "Ливърпул" на "Камп ноу".

Двубоят беше оспорван и до 75-ата минута не предвещаваше подобен развой. Луис Суарес даде преднина на испанския шампион в средата на първата част, а след почивката гостите заиграха силно и създадоха няколко опасности пред вратата на каталунците.

Четвърт час преди края дойдоха минутите на Меси, който отбеляза две попадения и наклони силно везните в полза на своя отбор преди реванша на "Анфийлд". След това и двата отбора пропуснаха чисти възможности.

С гола на Суарес "Барселона" стигна границата от 500 попадения в Шампионската лига - постижение, което единствено "Реал" (Мадрид) е записвал.

В 82-ата минута Меси изпълни по забележителен начин фаул и прати топката в горния десен ъгъл на вратата, за да вкара своя гол номер 600 за "Барселона".

Мачът започна равностойно, но с усилия домакините успяха да поведат в 26-ата минута. Тогава Жорди Алба подаде отлично извеждащо подаване в наказателното поле, където Суарес изскочи и прати топката във вратата. Уругваецът привлече вниманието с бурната си радост от гола срещу бившия си отбор.

В 35-ата минута Джордан Хендерсън стреля неточно в опит да изравни.

След почивката "Ливърпул" започна много силно и създаде няколко добри положения. В първите 15 минути Марк Андре тер Стеген спаси удари на Джеймс Милнър и Мохамед Салах. Английският отбор притискаше "Барселона" и държеше повече топката, но не успяваше да постигне целта си и да вкара.

Развоят на срещата се промени коренно в 75-ата минута, когато каталунците удвоиха. "Барселона" организира добра атака, при която влезе в наказателното поле. Топката попадна в Суарес, който успя да стреля с коляно, но улучи греда. Меси се оказа на правилното място и нямаше проблеми да отбележи на празна врата.

В 82-ата аржентинецът отбеляза своя гол номер 600 с прекрасно изпълнение на фаул. Секунди по-късно "Ливърпул" пропусна чудесна възможност да вкара ценен гол като гост. Най-напред Роберто Фирмино стреля, но топката беше изчистена пред голлинията, а след това Салах стреля в гредата.

В оставащото време "Барселона" пропиля две чисти положения за четвърти гол.

Вторият мач между двата отбора е на 7 май на "Анфийлд". Крайният победител ще срещне във финала в Мадрид "Аякс" или "Тотнъм".

Дневник