Община Шумен обяви нова процедура за избор на изпълнител за ремонт на улици. Размерът на сумата, която е заделена за целта е 3 070 000. Новият търг бе обявен, след като жалба до КЗК спря планираното четиригодишно рамково споразумение за кърпене на улици, което бе за 20 млн.

Новата обществена поръчка е разделена на две позиции, като в първата е заложен ремонт на път SHU 1192 (ІІІ-731, Р. Димитриево - Черноок) Друмево - Овчарово – В. Друмево. Прогнозната стойност на ремонта е до 458 333, 33 лв. без ДДС.

Втората позиция е за  ремонт на улични настилки и пешеходни алеи на територията на община Шумен. Тя е на стойност до 2 100 000 лв. без ДДС. В поръчката обаче не са посочени конкретните улици, които ще се ремонтират.

За разлика от 20 милионното споразумение, което бе за срок от 4 г., в този търг за ремонтните дейности общината дава до 180 календарни дни за междуселския път и една година за ремонт на улиците в града.

Посочено е още, че финансовият ресурс и за двете обособени позиции е под условие до актуализиране на бюджет 2019 г. Към датата на обявяване на обществената поръчка средствата за ремонтите не са налични.

През март общината обяви други две по-малки поръчки за ремонт на улици в Шумен.

Едната е на стойност 1 004 400 лв. и включва улиците „Владайско въстание“ в участъка от ул. „Ивайло“ до ул. „Васил Петлешков“, ул. „Университетска“ в участъка от асфалтова база на АМ „Черно море“ АД до път I-2, ул. „Строител“ в участъка от ул. „Индустриална“ до бул. „Симеон Велики“, ул. „Индустриална“ в участъка от „Лавена“ до път I-7.

Другата е за 250 800 лв. и включва поддържане на настилката по улиците  „Цар Освободител“ в участъка от ул. „Климент Охридски“ до ул. „Панайот Волов“, бул. „Ришки проход“ – в участъка от ул. „Съединение“ до бул. „Мадара“, ул. „Съединение“ – в участъка от ул. „Ал. Стамболийски“ до ул. „Мизия“, връзката между бул. „Ришки проход“ (кръстовището пред "Лифтком") и бул. „Мадара“.

ШУМ.БГ