Шампионът "Лудогорец" направи нова грешна стъпка в борбата за титлата в Първа лига. Тимът от Разград завърши 1:1 при гостуването си на "Берое". Лидерът в първенството беше много близо до втора поредна загуба, но измъкна точка с гол в 93-ата минута.

"Лудогорец" събра 71 точки и поведе с шест пред ЦСКА, който е с мач по-малко. В събота от 17.30 ч. червените гостуват на "Черно море" във Варна, само 24 часа след като старши треньорът Любослав Пенев напусна с остри критики към ръководството на клуба.

Равенството в Стара Загора даде нов шанс на тима от "Българска армия" да намали разликата на върха преди директния двубой между претендентите за първото място. Той ще се изиграе в следващия кръг - на 11 май от 20.15 ч. След това за двата отбора ще останат по три мача до края на сезона.

"Имаше повече напрегнатост в нашия отбор. Може би отдавна не е бил в такава ситуация, тъй като в предните години първенството отдавна е било решено. Може би са отвикнали да има това напрежение. Не знам, не знам. Разсъждавам си за себе си. Доста говоря с играчите. Надявам се малко да се поотпуснат, защото когато си напрегнат, трудно играеш", коментира Стоев пред "Диема спорт" след мача с "Берое".

"Лудогорец" отбор отново не убеди с играта си и имаше късмет да стигне до равенството. През първото полувреме "Берое" беше по-агресивният тим на терена и шампионите имаха доста трудности при разиграването на топката.

Домакините създадоха няколко чисти ситуации за гол, но не се възползваха. Те започнаха по-активно и втората част. В 65-ата минута влезлият като резерва Мартин Камбуров беше близо до откриване на резултата, но на два метра от голлинията се размина с остро центриране на Леони отляво.

"Лудогорец" постепенно наложи превес, но трудно стигаше до добри възможности пред Душан Перниш. В 74-ата минута Джоди Лукоки прати топката във вратата на "Берое", но попадението правилно беше отменено заради засада. Три минути по-късно Иван Бандаловски можеше да отбележи при опит за центриране, но топката срещна гредата.

Пет минути преди края на редовното време "Берое" поведе след страхотен изстрел от дистанция на Педро Еуженио. Домакините обаче не успяха да удържат трите точки. В третата минута на добавеното време вратарят Перниш допусна грешка, като изпусна топката при удар с глава на Адриан Попа след центриране от корнер.

След третото поредно равенство между двата отбора в Стара Загора "Берое" събра 51 точки и излезе на четвърта позиция. Тимът на Александър Томаш поведе с една точка пред "Ботев" и с три пред "Черно море", които са с мач по-малко.

Дневник