Кошмарно равенство срещу рекордно рано изпадналия "Хъдърсфилд" окончателно заличи шансовете на "Манчестър юнайтед" да се класира за Шампионската лига през следващия сезон. Двата отбора завършиха 1:1 на стадион "Джон Смит" в двубой от предпоследния кръг на сезона във Висшата лига.

В същото време "Челси" победи "Уотфорд" с 3:0 у дома и излезе на полпозишън в борбата за топ 4. Сините събраха 71 точки и изпревариха с една точка градския съперник "Тотнъм", който в събота претърпя поражение срещу "Борнемут".

"Арсенал" е пети с 66 точки, но има мач по-малко - домакинство на "Брайтън" днес от 18.30 часа. "Юнайтед" има същия точков актив, но по-лоша голова разлика, и при успех на "артилеристите" ще завърши на шесто място в крайното класиране.

"Червените дяволи" остава извън топ 4 за трети път в последните четири години и за четвърти в шестте сезона, откакто сър Алекс Фъргюсън се оттегли от мениджърския пост.

Победата на "Юнайтед" срещу "Хъдърсфилд" беше задължителна и изглеждаше абсолютно сигурна. Освен че заемаше последното място с едва 14 точки преди кръга, "териерите" имаха 11 загуби в 11-те си мача с отборите от топ 6 при голова разлика 3:35.

"Хъдърсфилд" се намираше в серия от осем поредни загуби, спечели едва четири точки в предходните си 23 срещи във Висшата лига, а на 30 март изравни рекорда на "Дарби каунти" от 2008 г. за най-ранно изпадане.

Дневник