Верея" се кани да заведе дело срещу Българския футболен съюз (БФС) за уронване на престижа, заяви председателят на управителния съвет на клуба Християн Първанов пред "Нова телевизия".

Думите му дойдоха след решението на дисциплинарната комисия, която извади отбора от Първа лига заради получени сигнали за съмнителни мачове. Първанов посочи, че "Верея" ще обжалва.

"Цялото ръководство на "Верея" сме изненадани от решението, тъй като не сме уведомени, нито пък някой е разговарял с нас. Никой не ни е предупреждавал, че ще има такова решение. Към момента нямаме официално решението на БФС", заяви Първанов.

От БФС посочиха пред "Дневник", че имат пет сигнала от УЕФА за съмнителни мачове на "Верея" през сезона. Отделно за последните 12 месеца са получени два сигнала за нерегламентирано финансиране на "Верея". Единият е свързан с китайски граждани, част от международни синдикати за манипулиране на футболни срещи в Европа и света, а другият - с граждани на бившата ОНД, разследвани за манипулиране на футболни срещи на местно ниво.

Дневник