Студентите от специалност "Съвременна хореография " на Югозападния университет "Неофит Рилски", град Благоевград ще представят пред шуменската публика спектакъла "Сътворения в танц и движение".

Той ще се играе на сцената на Младежкия дом на 15 май  от 18.00 часа.  Входът е свободен. Организатор е "Съвременна хореография " с ръководител проф. Анелия Янева, съобщи Наталия Митева, ръководител на балетното студио към читалище "Добри Войников 1856". 

Освен участието на студентите от специалностите „Съвременна хореография” и „Актьорско майсторство за драматичен театър” към  ЮЗУ „Неофит Рилски” в концерта  с изпълнения се включват и шуменските формации - Балетно студио към НЧ „Добри Войников 1856”, ТФ Emotion, ТФ „Луди млади” и „Фея денс”.

Спектакълът "Сътворения в танц и движение" ще започне и ще завърши с великолепните танци  "Магията на  Изтока" и "Испански импресии-ритъм и Оле", създадени от премиер солиста на балет "Арабеск" Чан Тхе Чунг.

За първи път пред публика ще бъде представена и дипломната работа на Наталия Митева, която се дипломира в ЮЗУ "Неофит Рилски" като хореограф- режисьор, а в момента е ръководител на Балетно студио към НЧ „Добри Войников 1856". Дипломната й работа  "Сътворението" по музика на Верди, Шопен и Вагнер ще бъде талантливо разказана приказка за създаването на света, която публиката ще види и ще се наслади на изящната игра на момичетата от Балетното студио към читалището, заедно с изпълнения на ТФ Emotion-Шумен и танци на студенти от специалност "Съвременна хореография ".

Публиката ще види още дует на Гея и Хелиос, изпълнен от студентите Анна Алачева и Васил Кацарски, както и дуета на Адам и Ева, представен от режисьорката Наталия Митева и Николай Бозов от "Фея денс"- Шумен.

ШУМ.БГ